کامیون (به فرانسوی: Camion)، یکی از وسایل نقلیه موتوری باری است که قسمت بارگیر آن به صورت پیوسته به کشنده متصل است. از کامیون بیشتر برای حمل کالا و مواد سنگین استفاده میشود و به عنوان ماشین آتش نشانی نیز استفاده میشود. کامیونها ظرفیت حمل ۶ تن بار یا بیشتر را دارند.
انواع کامیون
کامیون دارای انواع گوناگونی است.این دسته از خودروهای سنگین عموماً برای رانندگی نیاز به گواهینامه بالای بیست تن دارند
- کامیون اتاقدار: کامیونی که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۱٫۵ متر باشد.
- کامیون لبهدار: کامیونی که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن ازکف اتاق ۸۰ سانتیمتر باشد.
- کامیون تیغهدار: کامیونی که قسمت بار آن به وسیله تیغهای طولی به دونیمه مساوی تقسیم شده باشد.
- کامیونی کفی: کامیونی که قسمت بار آن دیواره نداشته باشد.این نوع کامیون در بیشتر موارد برای حمل دستگاههای راهسازی و خودروهای سنگین استفاده میشود
- کامیون سقفدار(مسقف): کامیونی که قسمت بارآن به صورت محفظه سرپوشیده ساخته شدهاست.
- کامیون یخچالدار: کامیون سقف داری که قسمت بار آن دارای تجهیزات سردکننده باشد.
- کامیون تانکر (باری مخزنی): کامیونی که قسمت بارآن به صورت مخزن بسته وبرای حمل انواع مایعات ساخته شدهاست.
- کامیون بونکر: کامیونی که قسمت بارآن به صورت مخزن بسته وبرای حمل انواع جامدات شکل پذیر (فله) مانند سیمان که در ساخت بتون کاربرد دارد ساخته شدهاست.
- کامیون مخلوطکن (میکسر): کامیونی که قسمت بار آن به صورت مخزن بسته ودارای دستگاه مخلوط کن باشد.این نوع کامیون برای مخلوط و میکس کردن مواد تشکیل دهنده بتون و حمل آن به محل مصرف استفاده میشود.این کامیون دارای یک مخزن گردان میباشد تا بتون تا رسیدن به مقصد سفت و خشک نشود.
- کامیون کمپرسی: کامیون اتاق داری که تخلیه بار آن به وسیله دستگاه کمپرس انجام میشود.
- کامیونت: به دو صورت زیر وجود دارد.این دسته از خودروهای سنگین عموماً نیاز به گواهینامه رانندگی بالای ده تن دارند
- خودروی ون باربری: وسیله نقلیه موتوری باری است که اتاق راننده و اتاق بار به صورت دو محفظه جداگانه و بر روی یک شاسی باشد و مجموع وزن وسیله نقلیه و ظرفیت حمل بار آن از ۳٫۵ تن تا کمتر از ۵ تن است.
- خاور: وسیله نقلیه موتوری باری است که اتاق راننده واتاق بار به صورت دو محفظه جداگانه و بر روی یک شاسی باشد و مجموع وزن وسیله نقلیه و ظرفیت حمل بارآن از ۵ تن یا کمتر از ۶ تن است.
- کشنده: وسیله نقلیه ایست که یدک و یا نیمه یدک را به دنبال خود کشیده و به حرکت در میآورد.از کامیونهای کشنده برای حمل آنواع کانتینر ،کفی،کانگس و غیره استفاده می شود.