- 154
- 0
اسباب کشی میتواند بسیار استرس زا باشد، چرا که شما قرار است یک مکان شناخته شده را ترک کرده و در مکان جدیدی قرار بگیرید. حالا اگر قرار باشد تمام اسباب کشی به عهده خودتان باشد، متاسفانه باید استرس ناشی از جابجایی سالم و ایمن وسایل و همچنین اطمینان از بخاطر سپردن هرکار کوچکی که باید انجام بدهید، را هم به استرس اسباب کشی اضافه کنید!
بهترین کاری که در این زمان میتوانید انجام بدهید این است که منظم باشید و برنامه ریزی کارهایتان را زودتر شروع کنید تا وقت کاپفی و بیشتری برای تکمیل همه کارها داشته باشید. به طور مثال با درست کردن چک لیست هایی میتوانید برنامه ریزی کرده و تمام نکاتی که باید به آن توجه کنید را در آن یادآور شوید. با اینکار جایی برای رخداد خطا باقی نمیگذارید و میتوانید یک تجربه اسباب کشی خوب داشته باشید.
ما با تقسیم مرحله به مرحله ای کل روند اسباب کشی، کار شما را آسان تر کرده ایم. ما همچنین سعی کردیم آنها را طبق جدول زمانی اسباب کشی شما دسته بندی کنیم تا بدانید چه زمانی چه کاری را باید انجام بدهید.
_ یک ماه قبل اسباب کشی
یک ماه قبل از حرکت روز به خود وقت بدهید تا وقت کافی برای انجام تمام کارها داشته باشید و در انجام آخرین کارها در لحظه آخر استرس نداشته باشید.
حداقل یک ماه قبل از اسباب کشی باید کم کم به فکر اسباب کشی باشید تا انجام همه کارها برای لحظات آخر نماند و استرس به شما وارد نشود. در زیر کارهایی که باید در این زمان انجام دهید برایتان لیست شده است:
یک چک لیست همراه ایجاد کنید
هنگام اسباب کشی، حدود 100 نکته وجود دارد که باید به آن توجه کنید و مسلما همیشه نمیتوانید به حافظه خود اعتماد کنید. پس به محض اینکه متوجه شدید قرار است اسباب کشی در پیش داشته باشید، لیستی از کارهای قبل از جابجایی را که باید قبل از جابجایی و حرکت انجام شده و به پایان برسند، تهیه کنید. یا می توانید نکاتی راجع به جابجایی خانه که در زیر ذکر شده یادداشت کنید و از آن به عنوان چک لیست شخصی خانه تکانی خود استفاده کنید.
باربری ها را جستجو کنید و کرایه ها و هزینه ها را پرس و جو کنید
بهترین تصمیم برای اسباب کشی و جابجایی سریع این است که متخصصانی پیدا کنید که کل وسایل و اثاثیه خانه شما را به درستی بسته بندی کرده و بارگیری و باربری کنند. با این حال پیدا کردن شرکت باربری مناسب از بین بسیاری از گزینه ها، آسان نیست. همواره باید در نظر گرفت که شرکت های باربری و اتوباری که دارای مجوز نبوده یا کارنابلد هستند، ممکن است برایتان مشکل ساز بوده و خسارات بار بیارند. شما باید وقت صرف کنید و حداقل 2،3 تا از باربری های منطقه خودتان را شناسایی کرده و در موردشان نحقیق کنید. با آنها تماس بگیرید و شرایط جابجایی و اسباب کشی خود را توضیح دهید تا هزینه های تخمینی جابجایی شما را تخمین بزنند.
وسایل اضافی خود را دور بریزید
هزینه ها و کرایه جابجایی شما عمدتا به مقدار و حجم کالاهای شما بستگی دارد. ساده ترین راه برای سهولت جابجایی و کاهش بار و همچنین صرفه جویی در هزینه این است که وسایل غیر ضروری را جدا کرده و دور بریزید. یعنی تمام لوازم خود را مرتب و دسته بندی کنید و چیزهایی را که مدت طولانی استفاده نکرده اید و بعید میدونید که در آینده هم کاربردی برایتان داشته باشد را دور بریزید.
پیشنهاد میشود اگر لوازمی دارید که سالم و قابل استفاده هستند اما به درد شما نمیخورند و برایتان کاربردی ندارند، میتوانید آنها را به خانواده یا دوستانتان هدیه بدهید یا حتی آنها را به یک سازمان خیریه اهدا کنید. یا حتی میتوانید برخی لوازمتان را در سایت هایی که لوازم دسته دوم نیز به فروش میرسانند، بفروشید! مانند سایت دیوار و…
از همه لوازم خود موجودی بگیرید!
یکی از بهترین نکات در اسباب کشی این است که از قبل از بسته بندی، آمار لوازم و اثاثیه خود را درآورده باشید و از لوازم خود موجودی بگیرید! اینطوری بهتر متوجه میشوید که چه چیزهایی دارید (مخصوصا لوازمی که زیاد در دیدراس نیستند و شاید چندین وقت یکبار مورد استفاده قرار میگیرند).
از شرکت باربری درخواست مشاوره و بازدید کنید
به محض یافتن چند شرکت اتوبار و باربری مناسب ، از آنها بخواهید تا برای دیدن وسایل شما به خانه تان مراجعه کنند و مقدار و وزن اموال شما را بررسی کنند تا بتوانند هزینه بسته بندی یا باربری را به شما بگویند. اینطوری هزینه های جابجایی را بصورت دقیق تری دریافت خواهید کرد و می توانید شک و تردید خود را در مورد جابجایی برطرف کنید.
شرکت های باربری را مقایسه و سپس انتخاب کنید
پس از دریافت لیست نرخ واقعی ، آنها را به همراه سوابق شرکت ها بررسی و سپس با یکدیگر مقایسه کنید. شما همچنین باید از نظر صلاحیت نیز پرسنل باربری را بررسی کنید و اگر آنها حرفه ای و کاربلد هستند و خدمات مورد نیاز شما را ارائه می دهند، آنها را طبق بودجه ای میخواهید هزینه کنید، انتخاب کنید.
روز اسباب کشی را مشخص کنید
هزینه های بسته بندی و جابجایی ممکن است در آخر هفته و پایان ماه متفاوت باشد، به علت اینکه افراد زیادی ترجیح میدهند در این زمان اسباب کشی کنند و تقاضا زیاد است. پس بهتر است زودتر زمان دقیق اسباب کشی را مشخص کرده و از قیمت ها مطلع شوید. پیشنهاد میشود در صورت امکان، روز اسباب کشی را در روزهای مناسب هفته و اواسط ماه برنامه ریزی کنید تا هزینه کمتری پرداخت کنید.
آدرستان را به روز کنید
اسباب کشی فقط روند انتقال اسباب خانه شما از یک مکان به مکان دیگر نیست! آدرس و ارتباطات پستی شما نیز دچار تغییر خواهد شد! آدرس و اطلاعات پستی ضروری خود را پرس و جو کرده و از آن آگاه شوید. فراموش نکید که آدرس جدید خود را در بانک ها ، شرکت های مالی ، شرکت های بیمه ، کارفرما ، اداره پست ، موسسات آموزشی ، اشتراک مجله ، باشگاه ها ، سایت های خرید آنلاین ، به روز (آپدیت) کنید و به خانواده / دوستان و غیره اطلاع دهید.
این یکی از مفیدترین نکات مربوط به اسباب کشی است که می توانید در چک لیست خود یادداشت کنید تا بعد از نقل مکان استرس نداشته باشید.
خانه جدید را کاملا تمیز کنید
مستاجرهای قبلی ممکن است کثیفی و آلودگی زیادی از خود به جا گذاشته باشند. همچنین ممکن است مقصد جدیدی که به آن نقل مکان میکنید، محل زندگی حشرات و آفات وحشتناک باشد. اسباب کشی فقط شامل جابجایی از مکان قبلی به مکان جدید نیست، بلکه شامل تمیزکاری و آماده کردن مکان و محیط جدید برای زندگی است. یک یا دو روزتان را برای تمیزکاری و آماده کردن خانه جدید خود، کنار بگذارید تا محیط بهداشتی برای زندگی داشته باشید. درنظر داشته باشید که بررسی کنید که خانه جدیدتان به تعمیرات لوله کشی یا برق نیاز دارد یا خیر.شوید که کارهایی را که هنگام جابجایی چک لیست خانه باید انجام دهید یادداشت کرده اید و شروع مطمئنی دارید.
اندازه گیری را فراموش نکنید!
یکی دیگر از نکات مربوط به اسباب کشی، برای اطمینان از اینکه بارگیری و تخلیه به راحتی در آن روز اتفاق بیوفتد، اندازه گیری درها ، مبلمان (یا همه کالاهای بزرگ) و راه پله ها است. با اینکار در صورتی که متوجه شدید باربری لوازمتان به مکان جدید ممکن است مشکل ساز باشد، هم شما و هم پرسنل باربری وقت کافی برای پیدا کردن یک استراتژی جایگزین برای جابجایی لوازمتان دارید.
_ یک هفته قبل اسباب کشی
حالا تنها یک هفته تا روز اسباب کشی مانده است و شما باید در این هفته مطمئن بشوید که همه کارها کاملا انجام شوند. در این هفته تمام وسایل ریز و کوچک خود را باید جمع آوری و بسته بندی کنید.
یک ساک از موارد ضروری آماده داشته باشید
از آنجایی که پس از اسباب کشی به احتمال خیلی زیاد خسته خواهید بود، قادر نخواهید بود تا همه بسته بندی ها را در شب اول باز کرده و لوازمتان را جابجا کنید. بنابراین لازم است که یک ساک یا کیف یا جعبه ای جهت جمع آوری تمام لوازم ضروری که ممکن است در یک یا دو روز اول اسباب کشی به آن احتیاج پیدا کنید، آماده کنید. به عنوان مثال میتوانید در ساک موارد ضروری خود لوازمی مانند یک دست لباس اضافی برای هرعضو خانواده، لپ تاپ، شارژر، دسته کلیدها، دارو، لوازم آرایشی بهداشتی و… قرار بدهید.
اسناد مهم را دم دست بگذارید
وقتی اسناد و مدارک بصورت پراکنده در جاهای مختلف نگهداری شوند، هنگام جابجایی یا باز کردن بسته بندی ها میتوانند باعث سردرگمی شما شوند و در دسترس نباشند. لیست چک شما قبل از انتقال به خانه جدید باید شامل مرتب سازی مقالات و اسناد ، دفع اوراق ناکارامد و سازماندهی کلیه اسناد مهم شما در پرونده ها و پوشه ها باشد.
اسناد و مدارک ضروری خود (گواهی های تحصیلی و تولد ، گذرنامه ، اوراق مالیاتی ، اوراق بیمه ای ، اوراق مالی ، اسناد مربوط به دولت و غیره) را در کیف همراه خود یا ساک لوازم ضروریتان قرار بدهید. اگر از کیف همیشه همراه استفاده کنید، از لحاط امنیتی بهتر است.
وسایل با ارزش را با دقت بسته بندی کنید
نکته دیگری که ممکن است فراموش نکنید در چک لیست بسته بندی در حال حرکت به آن توجه کنید ، نگه داشتن زیور آلات گران قیمت و گران قیمت خود در کنار هم است. ارزش آنها بسیار زیاد است و تقریبا بسیار غیر قابل تعویض هستند.
نکته دیگری که نباید فراموش کنید در چک لیست خود یادداشت کنید، جمع آوری تمام جواهرات و زیورآلات گرانبها است. آنها را در یکجا جمع آوری یا بسته بندی کنید و ترجیحا در نزدیک خود نگه دارید. میتوانید آنها را در کیف اسناد یا حتی ساک لوازم ضروری خود نیز نگه دارید.
وسایل تمیزکاری را بسته بندی کنید
قبل از رسیدن کالا و پس از باز کردن بسته ها ، باید خانه متحرک را در یک روز متحرک تمیز کنید. اگر نتوانید وسایل مورد نیاز خود را پیدا کنید ، تمیز کردن مشکل خواهد بود.
قبل از بسته بندی اثاثیه و همچنین بعد از رسیدن به مقصد و هنگام باز کردن بسته بندی ها، ممکن است به لوازم تمیزکاری و گردگیری احتیاج پیدا کنید و اگر نتوانید لوازم تمیزکاری خود را پیدا کنید، به مشکل خواهید خورد. حواستان جمع باشد که لوازم تمیزکاری خود را در یک باکس بسته بندی کرده و روی بسته برای خود یادداشتی بنویسید تا راحت پیدایش کنید. در صورتی که لوازم تمیزکاری شما مناسب نیست، در اسرع وقت تهیه کنید.
لوازم تمیزکاری شما میتواند شامل جارو، دستمال های گردگیری کاغذی و پارچه ای، مواد شوینده و… باشد.
خرید مواد غذایی را متوقف کنید
شما باید حداقل یک هفته قبل از جابجایی خرید مواد غذایی را متوقف کنید و از موادغذایی باقیمانده در خانه برای پختن وعده های غذایی استفاده کنید ، تا موادغذایی شما در حین روند اسباب کشی خراب نشود و مجبور نشوید آنها را دور بریزید. در این مدت بعضی وعده های غذایی را میتوانید از غذاهای آماده نیز استفاده کنید.
یک روز قبل اسباب کشی
فقط 1 روز تا اسباب کشی مانده است! اکنون حساس ترین زمان ممکن است. چک لیست نهایی اسباب کشی خود را بررسی کنید و مقدمات لحظه آخر را فراهم کنید و مطمئن شوید همه چیز آماده است!
یک منطقه NO-PACK ایجاد کنید
ساک موارد ضروری ، اسناد و مدارک ضروری ، اشیا با ارزش و مواد تمیز کننده ای که قبلاً بسته بندی کرده اید باید با خود به همراه داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که این موارد نزد خودتان نگه دارید و همراه با دیگر بسته بندی ها و اثاثیه منزل که با خودروی باربری قرار است حمل شوند، باربری نکنید.
تمام این وسایل ضروری را در اتاقی با علامت “بسته بندی نشود” (NO-PACK) برروی درب اش ، نگهداری کنید. اگر اتاق اضافی ندارید ، آنها را در قسمت دیگری از فضای خانه با یک علامت مشخص که می گوید پرسنل بسته بندی نباید آنها را بسته بندی کنند ، جدا نگه دارید.
از اثاثیه عکس بگیرید
از آنجا که وسایل شما برای جابجایی آماده هستند ، بهتر است قبل از اینکه بسته بندی شوند ، از همه وسایل خود عکس بگیرید.
اینگونه بررسی خسارت یا مفقود شدن اثاثیه و اموال آسان می شود و اگر متوجه شوید که برخی از اموالتان دچار آسیب شده اند، اثبات شرایط اولیه وسایل خود را خواهید داشت.
نوشیدنی و پول نقد را آماده داشته باشید!
کارگران باربری در حین کار بسیار انرژی از دست داده و خسته میشوند. خوب است اگر بسته به موقعیت هوا، نوشیدنی گرم یا سرد و میان وعده هایی تهیه کنید و با آن از آنها پذیرایی کنید تا دوباره انرژی خود را بدست بیاورند.
اگر عادت به انعام دادن دارید، بهتر است کمی پول نقد همراهتان داشته باشید تا در انتهای کار، اگر از خدمات پرسنل باربری راضی بودین، به آنها انعام بدهید.
ادامه این مطلب در مقاله دوم “تهیه چک لیست اسباب کشی” نوشته خواهد شد.